Pictures by Guru

2013-11-30
19:10:49

En vanlig fotodag
Jag tänkte dela ett par bilder från dagen idag.
Vi fick stanna vid järnvägsbommarna.Lowe och Mille tyckte det var spännande.
Jag såg den här hemma hos mamma idag.Det var ett tag sen kartonger såg ut så.
Dagens fototema:Vätska.

2013-11-29
23:54:08

Ledig fredag
En mycket bra dag!Jag var föräldraledig med Mille och Avell hade sin lediga dag.Lowe fick vara ledig från förskoleklassen.Vi handlade klart alla julklappar på nätet och "live" och sen åkte vi till Tyresö och leklandet Kaatach. William var också ledig och följde med och lekte med småbrorsorna.Sen fikade vi där och åkte hem.Mycket trevligt!
Solnedgången i onsdags.
Lowe på Kaatachs bilbana med elbilar.

Mille.
Jag och Lowe.Avell tog bilden med min kamera.
Kaatach.

2013-11-27
14:52:12

Frusna rosor
 
Hemma med minsting när dagmammorna har planering.Jag har gjort några bilder i Photoshop som ni inte får se eftersom de måste godkännas av någon annan.Jag tog en ganska bra bild igår på väg till jobbet.När jag gick ur bilen på parkeringen låg en frusen ros på asfalten.För bra tillfälle för att missas.Jag slet ut kameran ur ryggsäcken och tog ett par bilder,fast jag höll på att komma försent!Tja,vinterdäcken är på och baksidan på huset är vinterfixad.Vi byggde en provisorisk vägg för att hålla snön ute.Nu kan vinterjäveln komma! God snö på er.
Fototema:sorg.
 

2013-11-22
22:22:45

Mörker,elände och ny julgranskula
Uj,uj,uj,nu var det länge sen. Ingen tid, inget liv och inga bilder.I dag har jag tagit några bilder.Annars kretsar allt runt jobb,sjukdom,vab,mörker,vinterdäck,mat julklappar,inga pengar och en del elände till.Jag vill hoppa av men hittar ingenstans att landa.Jomen,färdiggnällt nu.Mera bilder!
Fototema: grop.
Jag har tecknat en del när jag var hemma med ont i ryggen.
En ny julgranskula till granen.Traditionen är att köpa en ny julgranskula varje år.Rusta,av alla ställen,har ett bra sortiment.

2013-11-10
15:39:00

Hårdrock,tatueringar och familjemys
Intressant dag igår.Två vänner och musikerkollegor från Tjeckiens bästa band,Bitch & Chips,kom hem till oss.Peter Kizz skulle tatuera mig och Avell.David höll oss sällskap under tiden.Även sångaren i Skellington (mitt band) var med. Det var lite tidspressat eftersom Skellington hade en spelning på kvällen på Copperfields.Avell fick sin först och sen jag.En mycket trevlig eftermiddag.Lite besvärligt att vara inplastad när man ska stå på scen men skinnjackan fick vara på hela spelningen.Varmt men coolt:)
Peter,Avell,David till höger och Jac i mitten.
Avells färdiga.
Det här är min. Fortsättning följer nästa gång Peter kommer till Stockholm(eller jag åker till Prag).Avell tog bilden på min arm.

2013-11-05
00:37:46

Hipp,hipp hurra
Avell fyllde år i går,4/11.Jag fick inte ta några bilder på henne så jag får väl lägga upp en gammal,och ett par bilder på tårtan förstås.
 

2013-11-03
23:00:33

Övernattning på Söderfors herrgård
 
Tillbaka efter en helg på herrgård. Det var Söderfors herrgård som hade den äran. Söderfors herrgård och bruk såg dagens ljus 1676 då Claes Depken fick rätten av Karl XI att anlägga ett ankarbruk vid södra forsen. Depken blev adlad Ancharström för sina tjänster. Fram till 1748 bytte bruket ägare rätt ofta då Claes Grill,direktör för Ostindiska kompaniet,köpte bruket. En storhetstid tog sin början. I drygt 200 år tillverkade man ankare åt svenska örlogsflottan. Bruket drevs av familjen Grill till1907. Claes Grills son ,Adolf Ulrik,var naturintresserad och började samla på djur. 1796 uppfördes ett naturaliekabinett. Det innehöll 116 däggdjur,600 fåglar och 39 fiskar. På 1820-talet överlämnades samlingen till Kungliga  Vetenskapsakademin och blev grunden till Naturhistoriska riksmuséet. Jag och Avell skapade väl inte direkt historia men efter vi hade checkat in drack och åt vi afternoon-tea. När vi fikat insåg vi att vi var tvungna att gå ut och fota lite innan ljuset försvann. Det var rätt kallt så vi gick in och tog lite mer afternoon tea. Efter det tog vi varsin Irish coffee,eller i Avells fall,en Baileys coffee,som vi tog med oss till rummet. Vi bodde i ett hus 30 meter från herrgården som hette Paradiset. 20.00 var det middag. Vi fick toast skagen med löjromstopping,oxfilé,potatisbakelse och rödvinssås och till dessert,mangopannacotta med hallon och vaniljsås. Första vinet kommer jag inte ihåg men till oxfilén fick vi Izadi riserva och till pannacottan ett amerikanskt vin som bar det coola namnet Dancing Coyote. Ett fruktigt,inte så sött dessertvin . Avell har bilder på maten . Efter maten satt vi i salongen med Irish coffee. På morgonen var hela Söderfors insvept i dimma. Vi åt frukost och gick ut och tog lite bilder i den mjölkvita dimman. Sen checkade vi ut vid 12 och åkte hem. Jag har inte hunnit redigera alla bilder men det kommer fler i veckan. Håll till godo!
 
Grillska huset.
Avell stod i Uppland och jag i Gästrikland när hon fotade gränsstenen som stod på gräsmattan på sjösidan av herrgården.
Den här stackars statypojken hade fått en fisk i stjärten.
Övervåningen där vi drack afternoon-tea.

Avell vid fikat(som det heter på svenska).
Gaveln på Grillska huset.
Irish coffee.
Avell middagsklädd.Vacker.

Den här lilla rackaren såg vi på morgonpromenaden.
Från vårt fönster.

Avell plåtar.