Pictures by Guru

2014-04-20
19:40:02

This means vår
Efter en seg morgon/förmiddag/tidig eftermiddag tyckte vi att vi behövde lite sol och frisk luft. Vi tog bilen till Tyresta nationalpark fast från Åvahållet. Det fanns en hel del vårtecken. Fjärilar,grodor och paddor,blommor,forsande vatten,solsken. En bra utflykt. Jag trampade tillochmed ned i forsen.Mycket lyckat! Nu några bilder.
 

2014-04-20
12:19:10

Art,Ägg och Sabrering av champagne
Påsken är firad så nu kan man återgå i vanliga hjulspår: I går firade vi påsk med min svåger och hans familj,som vi gör nästan varje påsk. Bort från grannar och elände ner till Trosa. Vi började med att besöka Åda golfklubb som upplåter sin övervåning i klubbhuset till Konst triangeln i Trosa. Det är en konstutställning på flera platser i Trosa men min svärmor ställde ut i Åda.Vi mellanlandade där,tittade på bra konst innan vi fortsatte. Traditionsenlig sabrering av champagnen,tipspromenad,äggmålning och nytillskottet påskgodistillverkning följde innan påskmiddagen som bestod av vad alla tagit med sig.Knytis således.Mycket gott och mycket mycket! Påskäggsletning för de mindre så föräldrarna hade lite tid att pusta ut.Sen hem på kvällen.Här följer lite illustrationer på spektaklet.Inte så många bilder tagna ändå.Det kan ha med att göra att man har barn med sig :)
Min son,konstnärinnan(svärmor)Kristina Fant och min fru(Avell). I bakgrunden ser man några av Kristinas tavlor.
 
 
Ett konsttips: köp gärna en akvarell.Mycket dekorativa bilder med havsmotiv,gamla hus,fyrar och liknande.
Lowe tyckte inte konsten var så rolig utan tittade mer på golfarna utanför.
Mille kollar konst.
Offerbordet.
Sabrering av champagne innebär att man slår av korken/bit av flaskhalsen med en sabel.Roligare sätt att öppna en flaska.

Here we go!
Mille målar ägg.
 

2014-04-18
13:39:42

Nya gitarrer,påskägg och har ingen aning om vart tiden tar vägen
Första gången på två veckor som jag öppnar datorn.Inte så många bilder heller.Bara jobba,träna ,repa.Giget på Stampen blev inställt.Nästa spelning blir 19:e Maj på Göta källare.Nästa efter det blir 31:a Maj på Copperfields så det finns mycket att se fram emot. Jag tänkte visa mina nya gitarrer.Två stycken på ganska kort tid.Men det var typ 20 år sen jag köpta en gitarr innan det så det är väl inte så farligt.Lite blandade bilder idag.Jag tar det som finns i kameran.
                                                       Glad påsk på er!
Jag kommer inte ens ihåg var eller när jag tog den här bilden.
Påskägg som vi fick av jobbet.Gott godis men själva ägget var nog finast.
Les Paul modell av ett billighetsmärke,men den känns bra att spela på och låter bra när man spelar in.
Epiphone Les Paul Special."Bättre" märke.Gibsons budgetmärke/systerbolag.Skön att spela på och låter bra vid inspelning.Tillsammans kostade dom en tiondel av min mest använda gitarr! Fynd tycker jag.
Min inspelningsutrustning just nu. iRIG,Garageband för iPhone,diverse appar plus valfria gitarrer.Man måste inte enns ha egna instrument men jag föredrar verkligen att använda riktiga gitarrer.Bas,stråkar och keyboards har jag lagt med Garageband men gitarrerna har jag ett speciellt förhållande till :)
 

2014-04-06
01:01:09

18 år,3år och trerätters på Sätra brunn
Nu var det en evighet sen!Varje gång har jag skrivit att det är mycket att göra,men det är ju det! Gymmet 3 ggr i veckan,repa 2 ggr i veckan,kvällsmöten,fotbollsträningar och annat.Det händer lite med musiken just nu.Vi har flera spelningar bokade nu i vår.Roligt.Jag har också köpt en iRIG som gör det möjligt att spela in gitarr med mobilen.Eftersom jag har en iPHONE (Apple) så finns inspelningsprogrammet Garageband tillängligt.Sena nätter blir det! Jag har också "råkat" vinna två gitarrer på Tradera.Två Les Paul modeller.Det gör det ännu roligare att sitta uppe på nätterna :) Den trettionde mars firade jag och Avell vår tredje bröllopsdag och 18 år tillsammans.Det gjorde vi genom att åka bort på spa. Sova utan barn i sängen,trerätters middag med vin,afternoon tea,frukost,lunch och fri tillgång till bassäng,ångbastu,jacuzzi,bastu och gym.Man känner sig både bortskämd och nyttig!Vi åkte till Sätra brunn i närheten av Sala.Många gamla byggnader,och sånt gillar jag.Brunnen,som egentligen är flera källor, har anor sedan år 1700.Folk har åkt dit och druckit vattnet där i över 300 år! Vi drack också vattnet men tyckte väl inte att det var något speciellt.Vi hade ialla fall en väldigt bra vistelse där. Jag tog en del bilder men det var ganska späckat schema så fotograferingen fick komma i andra hand,Avell tog en del bilder också,såklart. Bilder på gitarrerna kommer någon annan gång och kanske bilder från när vi spelade med Nattas på Medusa också.Avell plåtade det också.Nu,bilder!
Självaste brunnen.
Som sagt,många gamla hus.
 

Kyrkan.
Avell vid kyrkan.

Handtag till kyrkporten.
 

En byggnad i lite sämre skick.
Restaurangen.